Friday, June 1, 2012

18.12... Kokandusklubi ja koolilaadad


18.12 oli see saatuslik pühapäev kui kokandusklubi hakkas ametlikult koolilaatade jaoks süüa tegema. Seekord oli tegemist siis jõululaadaga. Nagu ikka saime kokku Vanalinna Rimi ees, kell 12.30 ja hiljem 13.00 kooli spordihoone ees nendega, kes poes ei käinud, kuigi kuna tegemist oli ikkagi külma talvepäevaga läksime kokandusklassi kohe kui kohale jõudsime.
Kohal oli peaaegu kõik kokandusklubi liikmed ja lisaks üks külaline, nii et klass oli rahvast täis ja iga pliidi ja laua juures sagisid neli – viis inimest. Tegime nii soolased kui magusaid muffineid ja toorjuustu ning šokolaadi kooki. Magusad muffinid kaunistasime veel eriti uhkelt, et need lastele huvipakuksid. Toidud oli kõik väga isuäratavad ja kiusatus ka ise mõni muffin ära süüa oli suur. Leppisimegi siis kokku, et võtame mõlemast koogist väikese tüki, mille omavahel ära jagasime. Nii oli magusanälg kustutatud ja uut jõudu saadud, et veel viimased nõud ära pesta ja põrand pühkida.
Seekord pidime retseptide valimisel ajusid rohkem ragistama, kuna pidime tegema toite, mida on hea laadal müüa. Ilmselt õppisime sellest kokandusklubi kokkusaamisel kõige rohkem, kuna enamikul puudus selline kogumus täielikult. Seega saime üksteisele nõuanda ja koos katsetada. Lõpuks olime kõik tehtud toitudega väga rahul ja nagu me järgi ka proovisime maitsesid need suurepäraselt.
Ja nii saigi alguse koolilaatadele süüa tegemise traditsioon!

No comments:

Post a Comment