Friday, June 1, 2012

08.10.11... Kirjutame ajalugu

8. oktoober oli see saatuslik päev, mil kirjutati ajalugu ning TIK-i esimene kokandusklubi sai alguse. Meid ei olnud küll palju, kuid piisavalt, et klubi käima lükata. Otsustasime kokku saada vanalinna Rimis, et osta vajalikud toiduained ning nii saigi tehtud. Kuna kõik oli veel arengujärgus, on üsna raske edasiminekuid või arengut analüüsida, kuid siiski, proovin mingi ettekujutluse meie tegevusest anda.Otsustasime jaguneda gruppidesse, ning lõpuks tehtud toitu ühisel söömaajal jagada.
Tehtud sai lehttaignast saiu, raffaellost inspireeritud kommi ning muudki.
Saiad olid tehtud kaneeli ning õuntega ning peale ahjust väjumist kadusid kiirelt taldrikult. omnomnomnom!
Raffaello kommidega oli veidi keerulisem lugu. Retsept seisnes selles, et valge šokolaad tuli sulatada ning segada kookose, pähklite ning vahvlipuruga. Kuid Kalevi valge šokolaad ei suutnud tol päeval teha koostööd ning normaalselt sulada, kuigi seda tehti vesivannis. Hoopis eraldus šokolaadist õlijas vedelik ning alles jäi kahtalse välimusega “šokolaadikäkk”. Kuid sellest ei lasknud ennast keegi heidutada ning kahtlane mass segati olemasolevate asjadega ning tulemuseks oli lihtsalt kreemjas Raffaellot imiteeriv kreem, mille maiasmokad nahka panid. Õppida ei olnud sellest muud midagi, kui fakti, et valge šokolaad ongi ülimalt pretensioonikas ning sellega kas veab või ei vea.
Tehtud sai palju head toitu, kuulatud muusikat ning TIK-i kokandusklubi sai alguse.

No comments:

Post a Comment